حجت الاسلام محمود حسینی، مدیر کل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تبریز، گفت: گفتار و رفتار حضرت زهرا سلام الله علیها به عنوان نمونه بارزی از پیروی، تبعیت و ایستادگی آن حضرت در دفاع از امامت امام علی علیه السلام، بخوبی نشان میدهد که شناخت و پذیرش امامت تا چه اندازه برای دختر گرامی پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم اهمیت داشت، ایشان با روشنگری و پافشاری بر حقایق امامت و ضرورت پیروی از اهل بیت علیهم السلام، مسیری را ترسیم کردهاند که تا امروز نیز راهنمای مسلمانان است.
وی افزود: پس از رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از معدود کسانی بود که به دفاع از ولایت و حق امام علی علیه السلام برخاست و با شجاعت و اخلاص، در برابر فشارها و تهدیدات ایستادگی کرد و حتی جان خود را در این راه فدا نمود. آن حضرت با تأکید بر اینکه امامت و رهبری الهی به انتخاب مردم نیست بلکه وظیفهای الهی است که به امام واگذار شده، اهمیت تبعیت از امام را برای حفظ وحدت امت اسلامی گوشزد کرد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی با اشاره به چند نمونه از سخنان حضرت زهرا سلام الله علیها در دفاع از جایگاه امامت، گفت: امام همانند کعبه است. در این زمینه در ضمن حدیثی فرمودند: «مَثَلُ الاِمامِ مَثَلُ الکَعبَة اِذتُؤتی وَ لاتَأتی؛ مثل امام، مانند کعبه است که باید مردم (برای طواف) به سراغش بروند نه اینکه کعبه به سراغ مردم برود»، امام مرکز توجه همه عارفان است: «و هو الامام…قطب الاقطاب؛ او امام است… و مرکز توجّه همه عارفان(و خداپرستان) می باشد»، امام وارث پیامبران است: «نَحنُ وَسیلَتُهُ فی خَلقِه وَ نحن خاصَّتُهُ وَ مَحَلُّ قُدسِهِ وَ نَحنُ حُجَّتُهُ فی غَیبِهِ وَ نحن وَرَثَة اَنبیائِه؛ ما (اهل بیت) وسیله ارتباط خدا با خلق او و برگزیدگان خدا و محل قدس او و حجّت آشکار او و وارثان انبیای او هستیم»، در حدیث فوق، به چهار نقش محوری امامت اشاره شده است: واسطه بین خلق و خالق، جایگاه برگزیدگان الهی، حجّت و خلیفه خدا در روی زمین، و وارث انبیای الهی.
مدیر کل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی افزود: امام ضامن نظم و انسجام امت است. حضرت زهرا سلام الله علیها در این باره به زیبایی می فرمایند: «فَجَعَلَ اللّهُ…طاعَتَنا نِظاماً لِلملةِ وَ اِمامَتَنا اَماناًلِلفُرقَة؛ خداوند اطاعت و پیروی ما (اهل بیت) را سبب برقراری نظم (اجتماعی) برای امّت (اسلامی) و امامت و رهبری ما را (عامل وحدت) در امان ماندن از تفرقه قرار داده است.» و در جای دیگر می فرماید: «اَمَا وَ اللّهِ لَو تَرَکُوا الحَقَّ عَلَی اَهلِهِ وَ اتَّبَعُوا عِترَةَ نَبیّهِ لَمَا اختَلَفَ فِی اللّهِ اثنَان؛ به خدا سوگند! اگر حق(امامت) را به اهلش واگذار می کردند و از عترت و رسول خدا(ص) اطاعت می کردند، دو نفر هم درباره خدا(و حکم او) اختلاف نمی کردند.»، این حدیث بخوبی بیان می کند که امامت امامان بر حق، نه تنها وحدت اجتماعی و سیاسی امت اسلامی را در پی دارد، بلکه وحدت اعتقادی جهان را نیز تضمین می کند.
وی خاطرنشان کرد: حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از طرق مختلف حقانیت ولایت را تبیین می فرمودند که روزی با خطابههای محکم و آتشین، روزی با تحریک عواطف و گریه هایشان در بیت الاحزان، روزی با رفتن به درب خانه های أنصار و مهاجرین و همراه نمودن حسنین جهت یادآوری غدیر و سایر وقایع تاریخی، روزی با تشر زدن و انتقاد به بانوان در خصوص عملکرد مردانشان و بنای غلطتی که ایجاد کردند و روزی با وصیتهای ویژه شان برای اینکه تا ابد جهان و جهانیان متوجه مظلومیت و غصب ولایت شوند.
نظر شما